T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / MALTEPE - TEV Abdullah Nezahat Erboz İlkokulu

ULUSLARARASI ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ BELGEMİZ

          Bağımsız denetim kuruluşlarınca yapılan denetimler sonucunda okulumuz Uluslararası ISO 45001:2018 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİNİ almaya hak kazanmıştır.


          ''Başarı; çağın gerektirdiği bilimsel verilerin doğrultusunda, kalitenin birliktelik ruhuyla geliştirilmesidir'' sloganıyla kaliteli bir eğitim sunan okulumuz uluslararası geçerliliği olan ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi belgesini alarak kalitesini perçinlemiş oldu.

          Eğitim-öğretim faaliyetlerini Türk Milli Eğitim amaçları doğrultusunda, kalite sorumluluğu bilincinde görevlerini sürdüren idareci, öğretmen ve diğer personelin; çağın gerektirdiği bilimsel anlayış ve teknikleri kullanan, yenilikçi, gelişen teknolojiyi yakından takip eden, veli ve öğrenci memnuniyetini görev bilen 22 Yıllık bir tecrübeye sahip eğitim kuruluşuyuz. 

          Türkiye'nin gelişmiş ülkeler ile rekabet edebilecek düzeye gelebilmesinin en önemli koşulu eğitimin kaliteli hale getirilmesidir. Okulumuzda eğitim-öğretimin faaliyetlerini kalite esasına dayandırılarak gerçekleştirilmesi veli ve öğrencilerimizin ideallerini ve beklentilerini en üst seviyede tüm özellikleriyle karşılayacak kaliteli bir eğitim sistemi oluşturma çabaları; TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Standardı çalışmalarını uygulamaya ve sürekli geliştirmeye yönelmemizi sağladı. Bu çalışmalarla ilkokul seviyesinde eğitim-öğretim faaliyetlerinin yürütüldüğü okulumuzda hedef, her geçen sürede daha iyi olmak, kaliteyi sürekli kılmaktır.

          Okulumuzda başlatılan çalışmaları tescillemek, nasıl daha kaliteli ve daha iyi olabiliriz gerekçesiyle Kalite Yönetim Sistemi çalışmaları başlatıldı. Başlatılan çalışmalardan bazıları:

* Eğitim-öğretim faaliyetleri gözden geçirildi.

* Okulumuzdaki aksaklıklar tespit edilerek giderildi.

* Eğitimin fiziki, teknoloji ve kaynak kullanımı iyileştirildi

* Vizyon ve Misyonumuz yeniden belirlendi.

* Planlama koordinasyon işleyişi belirlendi.

* Doküman kontrolü ve kalite kayıt kontrollerinin mevzuata uygunluğu tespit edildi.

* Kaynak yönetimi konusundaki eksiklikler giderildi.

* Hizmet satın alma, tedarikçilerin değerlendirilmesi yapıldı.

* Kalite politikası belirlendi.

* Okulumuzu her yönüyle tanıtan, iş ve işleyişi gösteren, rehber bir kitap olması sağlandı.

* Organizasyon şeması çizildi.

* Anket hazırlanarak, veli, öğrenci, öğretmene yaptırıldı.

* Dilek, şikâyet kutusu oluşturuldu.

* Formlar, bilgi ve belgeler ISO 9001:2015 Standartlarına uygun numaralanması sağlandı.

* Okulun iş ve işleyişi gözden geçirilerek eskiye dönük çalışmalar yapıldı.

* Öğretmenlerin IS0 9001:2015 ile ilgili eğitimi gerçekleşti.

* Bilgi, belge, doküman, işleyiş, ortam denetlendi

          Sonuçlandırılan bu çalışmalarla Kalite Denetleme kuruluşunca denetlenen okulumuz 10.08.2021 tarihinden itibaren ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistem Belgesini almaya hak kazandı. İstanbul ve Türkiye'de ilklerden biri olarak bu belgeyi alan okulumuzun kalitesi onaylanmış oldu. Uluslararası geçerliliği olan bu belge her yıl denetim yapılmak koşuluyla 3 yıl geçerliliği olacak. TEV Abdullah Nezahat Erboz İlkokulu olarak idealimiz belgeyi bundan sonra sürekli kılmaktır.

          Kalite belgesinin alınmasıyla; sorunların tespiti, sorunların giderilmesi, iş birliği ve iletişimin artması, gerçekçi çözümlerin alınması, düzenli kayıt tutulması, eğitimde teknolojinin kullanılması, kalitenin gerektiği hizmet anlayışı, okulun güzelleştirilmesi gibi daha birçok olumlu gelişme yanında, okulumuzdan mezun olan, sınıf düzeylerine göre; öğrencilerimizin istenilen ölçülerde bilgi, beceri ve davranış donanımına sahip olması, velilerimizin okulumuz hakkındaki düşünce ve memnuniyetleri, çevre okullarla bir genelleme yapıldığında TEV Abdullah Nezahat Erboz İlkokulu'nun örnek bir okul teşkil etmesi bizi son derece mutlu etmektedir.

          ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi çalışmaları ve okulumuzda yapılan diğer çalışmalarda bizlerden desteklerini esirgemeyen yöneticilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, öğrencilerimize ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunarız                                                                                                          

 

 22-12-2021

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.12.2021 - Güncelleme: 28.02.2024 12:41 - Görüntülenme: 443
  Beğen | 0  kişi beğendi